Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Gėrimas iš apelsinų žievelių

Apelsinai puikiai tinka gardžioms sultims, kokteiliams, padažams. Dauguma mėgsta apelsinus valgyti kaip gardų užkandį. Vis dėlto, ar kada susimąstėte, kad naudingas gali būti ne tik apelsino vaisius, bet ir žievelė?

30

Apelsinai puikiai tinka gardžioms sultims, kokteiliams, padažams. Dauguma mėgsta apelsinus valgyti kaip gardų užkandį. Vis dėlto, ar kada susimąstėte, kad naudingas gali būti ne tik apelsino vaisius, bet ir žievelė?

REKLAMA

Taigi, jeigu iki šiol visada išmesdavote žievelę lauk, nuo šiandien daugiau šios klaidos nebekartosite.

Mokslininkų įrodyta, kad apelsinų žievelė turi daugybę naudingų savybių, apie kurias, tikėtina, dar nežinojote. Apie tai skelbia homeremediesgarden.com

Mažina cholesterolio kiekį

Apelsino žievelėje gausu antioksidantų, kurie yra labai naudingi kovojant su laisvaisiais radikalais. Žievelės padeda mažinti blogąjį cholesterolį, mažina apnašas, susidarančias mūsų arterijose

REKLAMA

Mažina rūgštingumą

Jei nuolat po valgio jaučiate refliuksą ir padidėjusį rūgštingumą, jums reikėtų suklusti. Kasdien vartodami apelsinų žieveles su specialiu užpilu (skaityti žemiau), pastebimai sumažinsite išsisikiriančias skrandžios sultis.

Apsaugo nuo vėžio

Būtent apelsino žievelėje esantys antioksidantai bei medžiagos slopina vėžio ląstelių augimą ir užkerta kelią šiai ligai.

O dabar paaiškinsime, kaip pagaminti specialų gėrimą, padedantį apsisaugoti nuo visų šių išvardytų blogybių.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

3-4 apelsinų žievelių, pusės kilogramo cukraus, pusės litro vandens.

Labai gerai nuplaukite nupirktus apelsinus. Jei galite, pirkite ekologiškų produktų parduotuvėje. Svarbu, kad ant jų nebūtų likę pesticidų, kurie gali sukelti pavojų sveikatai.

Nulupkite žieveles ir sudėkite į puodą su vandeniu. Kai vanduo pradės virti, išjunkite viryklę ir palikite žieveles pavirti. Kai vanduo puode atvės, vėl jį užkaiskite. Šią procedūrą pakartokite bent tris kartus, kad pasišalintų kartumas, esantis apelsinų odelėse.

Kai baigsite kaitinti odeles, į puodą įpilkite nurodytą kiekį cukraus ir pavirkite dar kelias minutes. Nepamirškite gerai maišyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų