• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus derliui, prasideda ir mintys apie atsargų ruošimą žiemai. Artėjant konservavimo metui, svarbu prisiminti ir tai, kaip tinkamai paruošti stiklainius, kad konservai nesurūgtų ir nesugestų.

Prasidėjus derliui, prasideda ir mintys apie atsargų ruošimą žiemai. Artėjant konservavimo metui, svarbu prisiminti ir tai, kaip tinkamai paruošti stiklainius, kad konservai nesurūgtų ir nesugestų.

REKLAMA

Kai konkservuojate vasaros derlių, nepamirškite sterilizuoti stiklainių ir dangtelių – tai padės savo atsargomis žiemai mėgautis ilgiau, rašo thesprunceeats.com.

Kaip paruošti stiklainius konservavimui?

Pirmiausia kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius karštame, muiluotame vandenyje. Išskalaukite ir nusausinkite.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą pripilkite vandens (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius) ir užvirkite, tada sudėkite švarius stiklainius kelioms minutėms – taip jie sterilizuosis.

REKLAMA

Sterilizuotus stiklainius ištraukite iš vandens, nusausinkite ir palikite išdžiūti. Atminkite, kad sterilizavimas reikalingas tam, kad gaminiai nesurūgtų – jei stiklainiai bus nešvarūs, gaminiai sugenda greičiau.

Į verdantį vandenį trumpam sudėkite ir dangtelius, juos taip pat reikia sterilizuoti.

Paruošus stiklainius ir dangtelius, nedelskite ir kuo greičiau juos užpildykite konservais – mišrainėmis, padažu ar kitais gaminiais.

REKLAMA
REKLAMA

Neužpildykite stiklainių sklidinai iki pat viršaus, palikite kelis milimetrus. Jei reikia, nuvalykite stiklainių šonus ir iš karto užsukite sterilizuotais dangteliais. Nepamirškite – stiklainis turi būti užsuktas sandariai.

Po kurio laiko patikrinkite, ar stiklainiai tikrai užsukti sandariai, o jei jiems atvėsus išgirsite pokštelėjimą, net nebereikės tikrinti – tai jau bus ženklas, kad viską padarėte teisingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš sandėliuodami atsargas žiemai, sužymėkite ne tik kur ką supylėte, bet ir kada. Taip bus lengviau atskirti, ką dar galite vartoti, o kurie gaminiai – nebesaugūs.

Konservus laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje, tinka ir sandėliukas. Svarbiausia, kad atsargos būtų apsaugotos nuo karščio bei saulės spindulių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų