Kai konkservuojate vasaros derlių, nepamirškite sterilizuoti stiklainių ir dangtelių – tai padės savo atsargomis žiemai mėgautis ilgiau, rašo thesprunceeats.com.
Kaip paruošti stiklainius konservavimui?
Pirmiausia kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius karštame, muiluotame vandenyje. Išskalaukite ir nusausinkite.
Į puodą pripilkite vandens (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius) ir užvirkite, tada sudėkite švarius stiklainius kelioms minutėms – taip jie sterilizuosis.
Sterilizuotus stiklainius ištraukite iš vandens, nusausinkite ir palikite išdžiūti. Atminkite, kad sterilizavimas reikalingas tam, kad gaminiai nesurūgtų – jei stiklainiai bus nešvarūs, gaminiai sugenda greičiau.
Į verdantį vandenį trumpam sudėkite ir dangtelius, juos taip pat reikia sterilizuoti.
Paruošus stiklainius ir dangtelius, nedelskite ir kuo greičiau juos užpildykite konservais – mišrainėmis, padažu ar kitais gaminiais.
Neužpildykite stiklainių sklidinai iki pat viršaus, palikite kelis milimetrus. Jei reikia, nuvalykite stiklainių šonus ir iš karto užsukite sterilizuotais dangteliais. Nepamirškite – stiklainis turi būti užsuktas sandariai.
Po kurio laiko patikrinkite, ar stiklainiai tikrai užsukti sandariai, o jei jiems atvėsus išgirsite pokštelėjimą, net nebereikės tikrinti – tai jau bus ženklas, kad viską padarėte teisingai.
Prieš sandėliuodami atsargas žiemai, sužymėkite ne tik kur ką supylėte, bet ir kada. Taip bus lengviau atskirti, ką dar galite vartoti, o kurie gaminiai – nebesaugūs.
Konservus laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje, tinka ir sandėliukas. Svarbiausia, kad atsargos būtų apsaugotos nuo karščio bei saulės spindulių.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!