REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Čia turbūt vienas iš tų patiekalų, kurio variantų yra tiek, kiek šeimininkių. Iš tiesų, šį variantą gaminu jau ne pirmą kartą ir kaskart suvalgome iki paskutinio lašelio. Mano receptas buvo gaminamas pagal senovinį britų receptą. Jame gan nemažai garstyčių, todėl ir padažo spalva tokia gan keista, bet skonis, tai  12 balų iš 10”, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Čia turbūt vienas iš tų patiekalų, kurio variantų yra tiek, kiek šeimininkių. Iš tiesų, šį variantą gaminu jau ne pirmą kartą ir kaskart suvalgome iki paskutinio lašelio. Mano receptas buvo gaminamas pagal senovinį britų receptą. Jame gan nemažai garstyčių, todėl ir padažo spalva tokia gan keista, bet skonis, tai  12 balų iš 10”, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Troškinio ingredientai: 2 porai nemaži, 1 saliero stiebas, 1 morka, 1 sauja žirnelių šaldytų, 6 vištienos šlaunelės, 2 lauro lapai, 1 šakelė čiobrelio lapelių, 1 l vištienos sultinio, aliejaus, 6 pievagrybiai, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas garstyčių, druska pagal skonį, pipirai pagal skonį, pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos.

Vištienos troškinio receptas

Nuo vištų šlaunelių nuimame odą, išimame kaulus ir susmulkiname gabaliukais mėsą.Į gilią keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname vištieną. Suberiame smulkintus porus, kubeliais pjaustytą morką, smulkintą salierą, grybus ir žirnelius ir tada uždengę dangčiu troškiname 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Sviestą ištirpinkite ir suberkite miltus. Nuolat maišykite, kad gautusi tiršta košytė. Į vištienos troškinį suberiame pipirus, druską, čiobrelių ir lauro lapus. Išmaišome. Dedame garstyčias ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ir patroškiname kelias minutes.

Turėtu būti skystokas padažas. Dedame miltų ir sviesto košelę ir gerai išmaišome, kad padažas sutirštėtu.Troškinį pilame į vieną didelį indą arba kelis vienos porcijos indelius. Dedame ant viršaus iškočiotos tešlos kepuraitę, subadome šakute, kad būtu kur išeiti garams ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 45–50 minučių arba iki gražios auksinės spalvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų