• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei prieš kiekvieną patiekalą suvalgysite jogurto, sumažinsite uždegimų, hipertenzijos riziką bei pagerinsite žarnyno būklę, teigia naujausi moksliniai tyrimai.

10

Jei prieš kiekvieną patiekalą suvalgysite jogurto, sumažinsite uždegimų, hipertenzijos riziką bei pagerinsite žarnyno būklę, teigia naujausi moksliniai tyrimai.

REKLAMA

Viename JAV universitete dirbantys mokslininkai paprašė, kad 60 moterų, dar nepatyrusių menopauzės, kasdien suvalgytų bent 340 g neriebaus jogurto. Pusė tyrime dalyvavusių moterų turėjo antsvorio, o kita pusė buvo normalaus kūno sudėjimo.

Tuo tarpu dar 60 moterų vietoje jogurto prieš pagrindinį patiekalą užkandžiaudavo ne iš pieno pagamintu produktu.

Paaiškėjo, kad net valgant pakankamai mėsos ir angliavandenių, užkandžiavimas jogurtu padėjo sumažinti uždegimo, galinčio atsirasti dėl nesočiųjų riebalų, riziką.

Šie tyrimai buvo atliekami norint pademonstruoti, jog rauginti pieno produktai, tokie kaip jogurtas ar sūris, turi didelės įtakos skrandžio būklei.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimas truko tik 9 savaites, tačiau teigiamus rezultatus pastebėjome labai greitai“, - pasakojo tyrimų autorius Dr. Bradas Bollingas.

REKLAMA

Padeda išvengti rimtų sveikatos sutrikimų

Lėtiniai uždegimai siejami su nutukimu, širdies ligomis, medžiagų apykaitos sutrikimais ir kitomis sveikatos problemomis. Ligų negydant arba joms niekaip nepraeinant, organizmas ima save atakuoti, taip sujaukdamas natūralius kūno procesus ir sukeldamas dar daugiau problemų.

Priešuždegiminiai vaistai gali sušvelninti lėtinių uždegimų efektus, tačiau kiekvienas medikamentas turi savų šalutinių poveikių.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius keletą dešimtmečių mokslininkai šiems vaistams ieškojo alternatyvų, kurios ne tik būtų saugios, bet ir efektyvios.

Dėka skirtingų įvairių tyrimų rezultatų, nebuvo aišku ar pieno produktai sukelia uždegimus ar su jais kovoja.

Jogurtas, kaip sakė Dr. Bradas Bolingas, gali būti vienas daugiausiai vilčių teikiantis ir su pavojingomis infekcijomis kovojantis produktas.

Jogurtas gaminamas pieną papildant gerosiomis bakterijomis, sukeliančiomis rūgimo procesą. Šios bakterijos, patekusios į skrandį, stimuliuoja žarnyno bakterijas ir padeda joms kovoti su pavojingais virusais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jogurtas, vartojamas kaip užkandis, taip pat pagerina gliukozės skaidymą.

Nėra nustatyta, kiek jogurto rekomenduojama suvartoti kasdien, tačiau tyrimų autorius teigia, jog maždaug 340 g yra pakankamas kiekis jogurto, kadangi tai sudaro daugiau nei pusę JAV rekomenduojamos pieno produktų normos.

„Nežinau ar kas nors norėtų suvalgyti daugiau, nei tiek“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų