Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vynuogių didybė yra tikra! Nors kiekvienas produktas yra vertas vietos jūsų mitybos racione, užkandžiavimas žaliomis, raudonomis ar violetinėmis vynuogėmis gali padėti suvalgyti rekomenduojamą kiekį vaisių, kurių jums reikia kiekvieną dieną (1-2 puodeliai). Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis, šiuo metu šio nurodymo laikosi tik 10% žmonių, rašoma goodhousekeeping.com.

Vynuogių didybė yra tikra! Nors kiekvienas produktas yra vertas vietos jūsų mitybos racione, užkandžiavimas žaliomis, raudonomis ar violetinėmis vynuogėmis gali padėti suvalgyti rekomenduojamą kiekį vaisių, kurių jums reikia kiekvieną dieną (1-2 puodeliai). Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis, šiuo metu šio nurodymo laikosi tik 10% žmonių, rašoma goodhousekeeping.com.

REKLAMA

Nesvarbu, ar ieškote mažo kaloringumo užkandžių svorio metimui, ar vandens pripildyto maisto, kuris gali padėti jūsų odai, čia pateikiami svarbiausi privalumai reguliariai valgant ar geriant vynuoges.

1. Vynuogės gali padėti numesti svorio arba lengvai jį kontroliuoti.

Vynuogės yra mažai kaloringas, neriebus maistas, turintis žemą glikemijos indeksą. Šiose gėrybėse taip pat yra antioksidacinių savybių turinčių junginių. Manoma, kad vienas iš jų, resveratrolis, sukelia tam tikras reakcijas, kurios gali pagerinti energijos apykaitą – metabolizmą.

2016 m. tyrimas siejo dietas, kuriose yra daug antioksidantų, su svorio išlaikymu. Be to, vienas puodelis vynuogių turi apie 100 kalorijų, todėl jos yra maistinių medžiagų kupinas užkandis, kuriuo galite mėgautis be sąžinės graužimo.

REKLAMA

2. Vitaminų K ir C šaltinis.

Vynuogėse ir kituose produktuose esantis vitaminas K palaiko sveikus kaulus ir audinius, o vitaminas C skatina žaizdų gijimą ir padeda kūnui pasisavinti geležį.

3. Vynuogės yra priešuždegiminis maistas. Kaip ir kituose augaliniuose maisto produktuose, vynuogėse esantys antioksidantai gali sumažinti ląstelių pažeidimus, apsaugoti ląstelių membranas. Per dieną suvalgę 1 ar 2 puodelius vynuogių, galite apsaugoti savo audinius, ribodami chemines reakcijas, sukeliančias uždegimą jūsų kūne.

4. Širdžiai sveikas užkandis.

Kalbant apie širdies ir kraujagyslių sveikatą, vynuogės yra puikus pasirinkimas jai palaikyti. Kai kurie vynuogėse esantys junginiai gali padėti sureguliuoti kraujospūdį, sumažinti uždegimą nuo oksidacinio streso, pagerinti kraujotaką ir apsaugoti jūsų kraujagyslių sistemą.

5. Padeda išlaikyti gražią odą.

Kai kurie tyrimai rodo, kad spalvinguose vaisiuose ir daržovėse, pavyzdžiui, vynuogėse, esančios specifinės medžiagos gali apsaugoti odos ląsteles nuo ultravioletinės spinduliuotės poveikio. Taip pat pabandykite valgyti daugiau arbūzų, kivių, uogų, riešutų, alyvuogių ir žuvies, kad oda būtų dar atsparesnė UV spinduliams.

REKLAMA
REKLAMA

6. Jūsų smegenys gali gauti naudos iš vynuogių.

Vynuogių polifenoliai gali pagerinti pažinimą ir apsaugoti smegenis, palaikydami kraujagyslių sveikatą ir funkcijas. Jie taip pat gali būti svarbūs signalizuojant neuromediatorius ir sumažinant kenksmingos oksidacijos riziką.

7. Sumažina diabeto riziką.

Resveratrolis, vienas iš vynuogėse esančių imunitetą stiprinančių antioksidantų, yra susijęs su cukraus kiekio kraujyje reguliavimo gerinimu, veikiant angliavandenių apykaitą. Vynuogių skonio produktuose gali būti daug pridėtinio cukraus, o tai turi atvirkštinį efektą! Norėdami gauti naudos, įsitikinkite, kad valgote vynuoges, kurių perdirbimas yra mažiausias (šviežios ar šaldytos vynuogės arba vynas!).

8. Apsaugo nuo dehidratacijos.

Mažai žinomas faktas: vynuoges sudaro 82% vandens. Tinkama hidratacija yra tiesiogiai susijusi su odos išvaizda, ląstelių atsinaujinimu ir bendra sveikata. Vis dėlto vandens jūs gaunate ne tik iš gėrimų. Maisto produktai su dideliu vandens kiekiu taip pat gali padėti drėkinti jūsų odą.

REKLAMA
REKLAMA

9. Valgydami daugiau vynuogių galite sumažinti vėžio riziką.

Maistas, turintis daug antioksidantų, pavyzdžiui, vynuogės, yra susijęs su mažesne vėžio rizika, nes apsaugo ląstelių DNR, mažina oksidacinį stresą ir riboja reakcijas, kurios skatina naviko augimą ir vystymąsi.

10. Vynuogių gėrimas taip pat turi naudos!

Jeigu ieškojote priežasties atkimšti vyno butelį: vynuogėse esantys fenolio junginiai dar yra fermentacijos metu, tai yra, kai jie tampa vynu. Daugybė tyrimų sieja reguliarų vyno vartojimą (žinoma, saikingai!) su sumažinta lėtinių ligų rizika ir pagerėjusia sveikata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų