Šie ženklai išduoda, kad jūsų organizme knibžda kirmėlės: pastebėkite laiku

Kai kurie žmonės mano, kad kaspinuočiai – plokšti kirminai, galintys gyventi žarnyne –veikia tik gyvūnus, tačiau jie taip pat gali užkrėsti žmones ir sukelti parazitines infekcijas. 

Žmonės gali užsikrėsti šiomis kirmėlėmis suvalgę netinkamai paruoštos ir neiškeptos mėsos. Tai apima užkrėstą kiaulieną, jautieną ar žuvį. 

Šunys ir katės taip pat gali turėti kaspinuočių, tačiau jų infekcijos retai patenka į žmones. Dažnai šunys ir katės užsikrečia prariję parazitais užterštą blusą.

Simptomai, kad jūsų organizme knibžda kirmėlės

Jei praryjate maistą ar vandenį, užterštą kaspinuočiu ar jo kiaušiniais, parazitas gali nukeliauti į jūsų žarnas ir sukelti skirtingus simptomus. Kaspinuočių infekcija gali būti nenustatyta, nes kai kurie žmonės nejaučia jokių infekcijos simptomų arba jie jaučia tik lengvus simptomus. Kai pasireiškia simptomai, jie dažnai pasireiškia:

pykinimu

apetito praradimu

pilvo skausmais

galvos svaigimu

viduriavimu

krintančiu svoriu

silpnumas

Nors kaspinuočiai gali nukeliauti į žarnyną, jie taip pat gali migruoti į kitas kūno dalis ir pakenkti organams ar audiniams. Tai vadinama invazine infekcija. Tuomet gali pasireikšti papildomi simptomai.

Kai kuriems žmonėms, turintiems invazinę infekciją, pasireiškia: 

galvos skausmas

priepuoliai

cista ar gumbeliai

Nors kaspinuočių infekcija gali sukelti diskomfortą pilve, daugelis infekcijų nesukelia rimtų komplikacijų. Tiesą sakant, jūs galite užsikrėsti kaspinuočiu ir net to nežinote, ypač jei kaspinuočiai iš jūsų kūno išeina patys.

Jei jūsų gydytojas patvirtina, kad žarnyne turite kaspinuočių, vykdykite jų nurodymus, kad sumažintumėte komplikacijų riziką. Negydant yra rizika susirgti invazine infekcija, kuri gali paveikti jūsų audinius ir organus. Tai gali sukelti smegenų patinimą, uždegimą ir žarnų užsikimšima, rašoma healthline.com

Kaip apsisaugoti nuo žarnyno kirminų?

Kaspinuočių infekcijų galima išvengti. Prevencija prasideda nuo geros higienos. Visada nusiplaukite rankas pasinaudoję tualetu ir prieš tvarkydami maistą.

Taip pat galite apsisaugoti kruopščiai plaudami vaisius ir daržoves prieš juos valgant. Be to, prieš vartodami įsitikinkite, kad mėsa yra visiškai iškepusi. Valgant žalią ar nepakankamai termiškai apdorotą kiaulieną, jautieną ar žuvį, kyla infekcijos pavojus.

 

 


Rašyti komentarą...
L
Liepa
2021-04-06 19:23:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kaip senovėj kaimuose žmonės tualetai lauke nei plaudavo rankų niekuo Ir buvo sveiki Gyveno netoli 100 m blefas Valgė iš daržo tiesiog nurautą daržovę ir niekuo Ir mėsą valgė žalią kai kurie
Atsakyti
-36

M
Marabu
2021-04-06 14:20:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kaimynas tavo bobutei šikną šluostė ir rankų neplovė
Atsakyti
-15

V
Vitalijus
2021-04-06 17:12:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
Teisingai aš vysada gerai nusiplaunu rankas prieš gamindamas valgi, o žalios mėsos nevalgau
Atsakyti
-3

SKAITYTI KOMENTARUS (31)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų