Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Velykų stalas neįsivaizduojamas ne tik be dažytų kiaušinių – margučių, bet ir be įvairiausių pyragų. Siūlome šventei išsikepti riešutais ir vaisiais kvepiantį pyragą, vadinamąją bobą

Velykų stalas neįsivaizduojamas ne tik be dažytų kiaušinių – margučių, bet ir be įvairiausių pyragų. Siūlome šventei išsikepti riešutais ir vaisiais kvepiantį pyragą, vadinamąją bobą

REKLAMA
REKLAMA

Sudėtinės dalys:

Riešutai, kapoti, 5 šaukštai

Šokoladas, juodasis, 150 gramų

Datulės, be kauliukų džiovintos, 50 gramų

Abrikosai, džiovinti, 50 gramų

Sviestas, 125 gramai

Cukrus, 125 gramai

Kiaušiniai, 2 vienetai

Kvietiniai miltai, 200 gramų

Cinamonas, 0.5 šaukštelio

Citrinos žievelė, tarkuota, 1 šaukštas

Kepimo milteliai, 1 šaukštelis

Krakmolas, 2 šaukštai

Vanilinis cukrus, 1 šaukštas

Druska, truputį

Pienas, 1 šaukštas

Pabarstukai, truputį

Gaminimas:

Datules ir abrikosus susmulkinti, sumaišyti su riešutais ir 50 g tarkuoto juodojo šokolado. Paruošti tešlą: sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, cinamonu, citrinos žievele, įmušti kiaušinius. Suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir krakmolu bei druska, supilti pieną, sudėti vaisių ir riešutų mišinį. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą, pašauti į 175 laipsnių orkaitę ir kepti apie val. (priklausomai nuo skardos dydžio). Bobą išimti iš formos, apipilti tirpintu šokoladu, o papuošti pabarstukais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų