Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Itin greitai pagaminama, skani tešla, tik negalima perdozuoti sodos. Aš naudojau žuvį virtą greitpuodyje - ji lieka su minkštais kauliukais, kurie labai skaniai pyrage jaučiasi. Bet tinka ir paprastai virta žuvis, tik jau geriau rinktis mažiau kaulėtą: jūros lydeką ar menkę. O daržoves galima naudoti vis kitokias, tiesiog tokias, kokių turime.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų žuvies (virta su prieskoniais ir nukaulinta)
  • 2 vienetai morkų
  • 200 gramų moliūgų
  • 200 gramų cukinijos
  • 1 vienetas saldžiosios paprikos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 0.5 vieneto porų
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 sauja žalumynų (smulkinti krapai, petražolės, bazilikai)
  • 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
  • 3 žiupsneliai laurų lapų
  • 2 žiupsneliai čiobrelių
  • 2 žiupsneliai mairūnų
  • 2 žiupsneliai česnako milteliai
  • 50 gramų sviesto (formai patepti)
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • Tešlai:
  • 250 gramų kefyro
  • 160 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek formai pabarstyti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (nubrauktas)
  • 1 žiupsnelis džiovintas rozmarinas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną, pomidorą supjaustyti kubeliais. Porą - griežinėliais.
  2. Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją dar pakepti keletą minučių. Sudėti porą ir pomidorus. Pagardinti prieskoniais. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 5-8 min, vis vartant ir stebint, kad neperkeptų.
  3. Daržoves, jau apkeptas, sumaišyti su išvirta žuvimi, žalumynais.
  4. Į kefyrą berti sodą ir palikti 5 min. Po to supilti kiek paplaktus kiaušinius, suberti miltus su trupučiu rozmarino, druskos ir išmaišyti.
  5. Pusę tešlos pilti į formą suteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudėti troškinį, paskirstant. Vėl užpilti skystokos tešlos.
  6. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų