Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį. Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.
Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę. į ją taip pat dėti apelsino puselę (ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės atsiskleisti jų kvapui).
Po poros dienų galėsit mėgautis šiais kvapniais meduoliais.
Autorius: Jolanta.M
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus (rudas)
100 gramų medaus
1 vienetas kiaušinių (papuošimui)
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduolių)
šiek tiek riešutų (papuošimui)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį. Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.
Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę. į ją taip pat dėti apelsino puselę (ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės atsiskleisti jų kvapui).
Po poros dienų galėsit mėgautis šiais kvapniais meduoliais.