Nuplauname obuolius, išimame jų sėklalizdžius. Į puodą supilame vandenį, vyną, likerį, cukrų, sudedame tarkuotą citrinos žievelę bei išskobtus obuolius ir patroškiname apie 10 min. Viename dubenyje sumaišome, susmulkintą obuolių minkštimą, razinas bei migdolus. Patroškintus obuolius įdarome gautu razinų, obuolių minkštimo ir migdolų įdaru. Įdarytus obuolius dedame į sviestu išteptą kepimo skardą, apipilame juos nuo troškintų obuolių likusiu vyno ir likerio padažu. Kepame apie 10 min. 150 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
120 gramų cukraus
0.5 stiklinės migdolų (smulkinti)
5 vienetai obuolių
30 mililitrų baltojo vyno
30 mililitrų vandens
2 valgomieji šaukštai likerio
3 valgomieji šaukštai sviesto
0.5 stiklinės razinų
šiek tiek citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauname obuolius, išimame jų sėklalizdžius. Į puodą supilame vandenį, vyną, likerį, cukrų, sudedame tarkuotą citrinos žievelę bei išskobtus obuolius ir patroškiname apie 10 min. Viename dubenyje sumaišome, susmulkintą obuolių minkštimą, razinas bei migdolus. Patroškintus obuolius įdarome gautu razinų, obuolių minkštimo ir migdolų įdaru. Įdarytus obuolius dedame į sviestu išteptą kepimo skardą, apipilame juos nuo troškintų obuolių likusiu vyno ir likerio padažu. Kepame apie 10 min. 150 laipsnių temperatūroje. Skanaus!