• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai įdomaus skonio ir kvapo plovas. O išskirtinį skonį jam suteikia kuminas ir pievagrybiai.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų vištos filė
  • 300 gramų ryžių
  • 300 gramų pievagrybių
  • 1 vienetas morkų (didelės)
  • 2 skiltelės česnakų
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintos goji uogos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kumino
  • 1 žiupsnelis grūsti juodiji pipirai
  • 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištieną supjaustyti kubeliais, morką šiaudeliais, pievagrybius - griežinėliais, susmulkinti česnako skilteles.
  2. Atskirai išvirti ryžius, pagal nurodymus ant pakuotės.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti vištieną, perkelti į puodą su ryžiais ir pagardinti pipirais bei druska.
  4. Tuomet keptuvėje pakepti morkas 5-6 min., pridėti grybus, goji uogas, kuminą, česnaką ir kepti, kol išgaruos visas skystis. Tada viską perkelti į ryžių ir vištienos puodą, bei pagardinti druska ir paprikomis.
  5. Užpilti 350 ml vandens ir užvirinti. Kaitinti ant nestiprios ugnies 20-25 minutes. Tiekti su marinuotais agurkėliais ir pomidorais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų