• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant šv. Velykoms atkeliauja ir pavasariški patiekalai. Šitame įdomaus skonio patiekale susijungia Provanso žolelės, saulėje džiovinti pomidorai ir lazdyno riešutai. Būtent pomidorai ir pakutena gomurį savo "saulėtu" skoniu.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų vištos filė
  • 100 gramų lazdyno reišutų
  • 100 gramų saulėje džiovintų pomidorų (smulkinti)
  • 100 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 20 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnakų (smulkinti)
  • 1 arbatinis šaukštelis provanso žolelių

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aliejų sumaišyti su sojos padažu. Vištieną nuplauti, nusausinti, įtrinti aliejaus ir sojų padažo mišiniu, pabarstyti žolelėmis. Palikti šaldytuve pasimarinuoti bent valandai, geriausia per naktį.
  2. Mėsą suvynioti į foliją ir kepti 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 min.
  3. Riešutus susmulkinti, sumaišyti su smulkintais džiovintais pomidorais, smulkintu česnaku, aliejumi ir išlydytu sviestu. Tuomet viską gerai susmulkinti smulkintuvu.
  4. Vištieną patiekti su padažu ir ryžiais, galima apibarstyti sezamo sėklomis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų