Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 450 gramų miltai
  • 200 mililitrų pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 20 gramų mielių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 vienetai vištienos kulšelių
  • 0.5 vieneto porų
  • 150 gramų sūris (tarkuotas)
  • 100 gramų sūris ( brinzos)
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 450 gramų miltai
  • 200 mililitrų pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 20 gramų mielių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 vienetai vištienos kulšelių
  • 0.5 vieneto porų
  • 150 gramų sūris (tarkuotas)
  • 100 gramų sūris ( brinzos)
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mikserio pagalba išplakti kiaušinį, cukrų ir druską. Supilti šilta pieną, aliejų. Sutrupinti mieles ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į plakinį. Išmaišyti šaukštu, kol maišosi, o paskui gerai išminkyti. Suformuoti rutulį, dėti į stiklinį indą ir atidėti į ŠALDYTUVĄ 1-1,5h. Indą uždengti maistine plėvele.
  2. Kol kyla tešla, pasigaminti įdarą. Susmulkinti vištieną bei porus. Brizą supjaustyti gabalėliais. Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišyti. Jeigu trūksta druskos ar pipirų, pagardinti. Man nieko netrūko, nes abu sūriai suteikė puikų sūrumo ir pikantiškumo balansą. Kai tešla pakyla, ją iškočioti ir tešlą supjaustyti trikampėliais ir dedant ratu formuoti pyrago pagrindą, kiekvieną sujungimą patepant plaktu kiaušiniu ar sviestu.Įdarą išdėlioti aplink. Tuomet kiekvieną trikampėlį užlenkti ir pakišti po apačia. Gaunasi gražus vainikas.Jį aptepti kiaušinio plakiniu ir jeigu norima pabarstyti sėklomis. Kepti 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol tešla gražiai paruduos.

    Skanus tiek šiltas, tiek šaltas šis pyragas.

    Skanaus.

Autorius: Dovilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų