INGREDIENTAI:
- 1/4 vieneto ananasų (pjaustytas)
- šiek tiek imbierų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų)
- 250 gramų vištiena (virta, be kaulų)
- šiek tiek raudonojo vyno
- 0.5 valgomojo šaukšto sojos padažo
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek sultinio (vištienos)
- 100 gramų šparagų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš prieskoninių sojos, šaukštelio kukurūzų krakmolo, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos ir pipirų paruošiamas mirkalas. Vištiena supjaustoma plonomis juostelėmis, sudedama į paruoštą mirkalą ir su juo sumaišoma. Keptuvėje įkaitinamas likusis aliejus. Jame apkepinama gerai mirkalo prisigėrusi vištiena, sudedami troškinti šparagai, ananasas ir uždengus viskas patroškinama ant nedidelės ugnies. Likusis krakmolas, ananaso sultys, imbieras sumaišoma ir supilama į verdantį vištienos sultinį, po to įpilama vyno. Gautas padažas užpilamas ant vištienos. Paduodama su biria ryžių koše.
REKLAMA