Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas kavos
  • 50 gramų krakmolo
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 150 mililitrų vandens
  • 400 gramų juodojo šokolado
  • 2 valgomieji šaukštai likerio (kavos)
  • šiek tiek druskos
  • 800 gramų sviesto
  • 600 gramų kondensuoto pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas kavos
  • 50 gramų krakmolo
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 150 mililitrų vandens
  • 400 gramų juodojo šokolado
  • 2 valgomieji šaukštai likerio (kavos)
  • šiek tiek druskos
  • 800 gramų sviesto
  • 600 gramų kondensuoto pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkštą sviestą (200 g) plakame su cukrumi (150 g) ir druska. Palaipsniui pilame kiaušinius, kai nelieka cukraus kristalų, plona srovele pilame ištirpintą ir truputi pravėsusį šokoladą (200 g). Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir krakmolu. Ranka ar šaukštu į sviesto masę įmaišome miltus. (Plakant masę su miltais sukristų tešla). Išsikepame 3 biskvitus. Kepame 200 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 10 min. Formos turi būti pateptos trupučiu aliejaus ir išklotos kepimo popieriumi.
    Pasiruošime kremą. Likusį sviestą plakame su kondensuotu pienu. Pasiruošiame stiprią kavą, perkošiame, kad neliktų nuosėdų arba gražiai atskiriame šaukštą kavos į atskirą indą, kavai pravėsus įpilame kavos likerio ir palaipsniui, labai plona srovele pilame į sviestą. Viską plakame apie 5-10min.
    Aš dar dariausi sirupą, bet jis nėra būtinas. Vandenį užverdame su likusiu cukrumi ir atvėsiname. Įpilame kelis šaukštus kavos ar kavos likerio, dėl aromato.
    Taigi pirmąjį biskvitą pašlakstome sirupu, ant jo tepame kremą, taip kartojame su visais biskvitais. Patį viršų taip pat aptepame plonu sluoksniu kremo. Aptepame ir šonus, tada dedame kokiam pusvalandžiui pašalti ir likusiu kremu pro konditerinį maišelį padarome tinklelį.
    Ištirpiname likusį šokoladą ir su peiliu ar šaukštu ant folijos ar kepimo popieriaus nupiešiame lapelius (šį darbą geriausia pasidaryt pačioje pradžioje darbo, tada jie spės pašalti). Iš lapeliu suformuojame gėlę. Čia žinoma galite pasitelkti savo fantaziją. Skanaus :)

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų