1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sutriname varškę. Įdedame grietinės ir viską sumaišome. 2. Miltus ir kepimo miltelius suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles spurgytes. (Darome mažas,kad iškeptų spurgų vidus) 3. Įkaitiname aliejų, kiaurasamčiu po vieną dedame spurgytes ir verdame, kol gražiai paruduos. (Liepsna silpna,kad spėtų iškepti vidus) 4. Iškeptas spurgas atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra.
Skanaus !
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
10 gramų cukraus pudros
0.5 stiklinės cukraus
3 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
500 gramų varškės
2/5 litro aliejaus
3 valgomieji šaukštai grietinės
15 gramų kepimo miltelių
30 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sutriname varškę. Įdedame grietinės ir viską sumaišome. 2. Miltus ir kepimo miltelius suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles spurgytes. (Darome mažas,kad iškeptų spurgų vidus) 3. Įkaitiname aliejų, kiaurasamčiu po vieną dedame spurgytes ir verdame, kol gražiai paruduos. (Liepsna silpna,kad spėtų iškepti vidus) 4. Iškeptas spurgas atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra.