Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kiaušiniais ir citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišyti į tešlą. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir virti įkaitintame aliejuje. Išvirusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Praaušusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
500 gramų varškės (neriebi)
šiek tiek druskos
1 litras aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
2 valgomieji šaukštai citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kiaušiniais ir citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišyti į tešlą. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir virti įkaitintame aliejuje. Išvirusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Praaušusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!