Išminkome tešlą. 30 min. palaikome šaldymo kameroje ir iškočiojame. Tešla reikia iškloti kepimo formą. Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir užpilame žirnių, kad neiškiltų per daug. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 min.
Užpilas:
50 g cukraus 150 g grietinėlės sūrio (maskarponė) 50 ml grietinėlės 33% Vaisiai ir uogos 10 g želatinos
Cukrų su grietinėle, maskarpone sūriu gerai išplakame su mikseriu. Grietinės mišinį užpilame ant pyrago pagrindo. Sudedame vaisius ir uogas. Želatiną ištirpiname nedideliame kiekyje vandens ir atvėsintą užpilame ant pyrago viršaus. Palaikome šaldytuve 2 valandas.
Skanaus pyrago! :)
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
50 gramų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyragas formuotas 26 cm skersmens formoje.
Išminkome tešlą. 30 min. palaikome šaldymo kameroje ir iškočiojame. Tešla reikia iškloti kepimo formą. Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir užpilame žirnių, kad neiškiltų per daug. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 min.
Užpilas:
50 g cukraus 150 g grietinėlės sūrio (maskarponė) 50 ml grietinėlės 33% Vaisiai ir uogos 10 g želatinos
Cukrų su grietinėle, maskarpone sūriu gerai išplakame su mikseriu. Grietinės mišinį užpilame ant pyrago pagrindo. Sudedame vaisius ir uogas. Želatiną ištirpiname nedideliame kiekyje vandens ir atvėsintą užpilame ant pyrago viršaus. Palaikome šaldytuve 2 valandas.