Bulves nuskusti, išvirti, sugrūsti košę. Jei grybai džiovinti juos reikia išmirkyti, išvirti ir sumalti. Sumaišyti su bulvių koše. Į gautą masę įkulti kiaušinius, suberti miltus, manų kruopas. Viską gerai išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais. Suformuoti paplotėlius, apvolioti juos miltais ir kepti orkaitėje arba keptuvėje. Valgyti su spirgučiais, pakepintais svogūnais, į padažą galima dėti ir šaukštą grietinės.
Autorius: Danutė
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
100 gramų kiaulės lašinių
2 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai manų kruopų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas grietinės
200 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, išvirti, sugrūsti košę. Jei grybai džiovinti juos reikia išmirkyti, išvirti ir sumalti. Sumaišyti su bulvių koše. Į gautą masę įkulti kiaušinius, suberti miltus, manų kruopas. Viską gerai išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais. Suformuoti paplotėlius, apvolioti juos miltais ir kepti orkaitėje arba keptuvėje. Valgyti su spirgučiais, pakepintais svogūnais, į padažą galima dėti ir šaukštą grietinės.