INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- šiek tiek laurų lapų (lapai)
- 150 gramų morkų
- 120 gramų svogūnų
- 750 gramų kiaulės prandinės
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 80 gramų sviesto
- šiek tiek prieskonių (kiaulienos)
- 60 gramų grybų (džiovinti)
- šiek tiek raudonųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustome mėsą nedideliais gabalėliais, pabarstome druska ir pakepiname su trupučiu sviesto. Kai mėsa truputį apskrunda dedame ją troškinti, vandeniu atskiestame pomidorų padaže. Supjaustome nedideliais kubeliais bulves ir morkas, jas šiek tiek pakepiname keptuvėje su sviestu. Šiek tiek apkepus bulvėms suberiami ir susmulkinti svogūnai, viskas pasūdoma, pagardinama prieskoniais ir raudonaisiais pipirais. Šitaip paruoštas daržoves sudedame į puodą, kuriame troškinasi mėsa, patartina viską sudėti sluoksniais. Į puodą įdedame ir virtus džiovintu grybus, įmetame lauro lapų, įpilame nuoviro kuriame virė grybai. Viską troškiname, kol suminkštėja mėsa ir daržovės.
REKLAMA