Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinė cukraus
  • 400 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 0.5 stiklinės uogienės (arba džemas)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinė cukraus
  • 400 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 0.5 stiklinės uogienės (arba džemas)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Margariną arba sviestą ištrinkite su cukrumi iki baltos, purios masės.
  2. Tuomet įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės ir viską gerai išmaišykite.
  3. Po truputį įsijokite miltus ir kepimo miltelius, ir išminkykite elastingą, plasteliną primenančią tešlą.
  4. Tešlą suvyniokite į maišelį ar maistinę plėvelę ir valandai dėkite į šaldytuvą.
  5. Po valandos atskirkite ketvirtadalį tešlos ir jį dėkite į šaldymo kamerą.
  6. Likusią tešlą paskleiskite ant švarios, kepimo popieriumi išklotos skardos, šonuose suformuokite bortelius.
  7. Ant viršaus paskirstykite mėgstamą džemą ar uogienę, galite dėti tiek storesnį, tiek plonesnį sluoksnį.
  8. Galiausiai užtarkuokite iš šaldymo kameros išimtą likusią tešlą.
  9. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių.

Autorius: Egė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų