INGREDIENTAI:
- 300 gramų bulvių
- 3 vienetai morkų
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas salierų
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 kilogramo triušienos
- šiek tiek konservuotų žirnelių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek prieskonių
- šiek tiek gelteklių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplauta, nusausinta ir sukapota gabalais triušiena pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, ir apkepinama aliejuje, sudedama į puodą, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti, sudedamos supjaustytos ir aliejuje pakepintos daržovės, likę prieskoniai, pasūdoma. Viskas troškinama tol, kol daržovės suminkštės.
Patiekiant troškinys supilamas į gilesnį pusdubenį, apibarstomas pjaustytais petražolių lapeliais. Prie jo duodama kokių nors kruopų (perlinių, kvietinių, ryžių) ar bruknių košės bei žalių vaisių salotų.
REKLAMA