INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
 - šiek tiek laurų lapų
 - šiek tiek slyvų (džiovintos)
 - 30 gramų kiaulės lašinių
 - 0.5 stiklinės taukų (riebalų)
 - 800 gramų triušienos
 - 2 vienetai kiaušinių
 - 3 vienetai batono (riekės)
 - šiek tiek džiūvesėlių
 - 0.5 stiklinės pieno
 - šiek tiek druskos
 - 60 gramų sviesto
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
-  Triušiena sumalama kartu su lašiniukais ir piene išmirkytu batonu. Vietoj lašiniukų galima dėti gerai išsuktą sviestą. Į sumaltą mėsą sudedami visi prieskoniai, kiaušinis, pasūdoma ir labai gerai sumaišoma. Iš masės daromi nedideli kukuliai, į juos įdedama po išbrinkintą džiovintą (be kauliuko) slyvą, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose (beveik verdama). Parusvėję kukuliai išgriebiami iš riebalų, sudedami į kitą indą ir kiek palaikomi šiltoje orkaitėje.
Tiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti tirpintu sviestu. Aplink apdėliojama keptomis bulvėmis, puošiama prieskoniniais žalumynais. 
REKLAMA
 
  
