REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 4 česnakų
  • 2 kilogramai moliūgų (nuluptas, šviežas)
  • 3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių ("Gardulės")
  • 2 vienetai svogūnų
  • šiek tiek grietinės
  • 2 vienetai sultinio (jautienos, kubeliai, “Maggi Costilia”)
  • 50 gramų sūris (kietasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išskobiam, nulupam ir kubeliais supjaustom moliūgą. Nuplaunam, nulupam ir kubeliais supjaustom morkas bei bulves. Nulupam česnaką ir svogūną, perpjaunam per pusę, kad verdant sultinys sodresnio skonio gautųsi. Verdam visas daržoves apie 20-25 min, kol suminkštėja. Daržovių nuovirą nupilam į atskirą indą. Į 300 ml šio daržovių sultinio įdedam du sodraus skonio jautienos kubelius, išmaišom, kad gautųsi mėsingo aromato sultinys.

    Išvirusias daržoves sutrinam smulkintuvu iki vientisos masės, supilam sultinį, gerai išmaišom, kad pasiskirstytų skystis ir sūrumas. Jei trūksta druskos, pasūdom. Įdedam šaukštelį "Gardulės" grūdėtų garstyčių (labai tinka su slyvom ar persikais, bet ir kiti skoniai tinka) pikantiškumui išgauti. Pateikiam su šaukšteliu grietinės arba užtarkuojam kietojo sūrio. Skanumas neišpasakytas!

Autorius: aurulis

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 4 česnakų
  • 2 kilogramai moliūgų (nuluptas, šviežas)
  • 3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių ("Gardulės")
  • 2 vienetai svogūnų
  • šiek tiek grietinės
  • 2 vienetai sultinio (jautienos, kubeliai, “Maggi Costilia”)
  • 50 gramų sūris (kietasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išskobiam, nulupam ir kubeliais supjaustom moliūgą. Nuplaunam, nulupam ir kubeliais supjaustom morkas bei bulves. Nulupam česnaką ir svogūną, perpjaunam per pusę, kad verdant sultinys sodresnio skonio gautųsi. Verdam visas daržoves apie 20-25 min, kol suminkštėja. Daržovių nuovirą nupilam į atskirą indą. Į 300 ml šio daržovių sultinio įdedam du sodraus skonio jautienos kubelius, išmaišom, kad gautųsi mėsingo aromato sultinys.

    Išvirusias daržoves sutrinam smulkintuvu iki vientisos masės, supilam sultinį, gerai išmaišom, kad pasiskirstytų skystis ir sūrumas. Jei trūksta druskos, pasūdom. Įdedam šaukštelį "Gardulės" grūdėtų garstyčių (labai tinka su slyvom ar persikais, bet ir kiti skoniai tinka) pikantiškumui išgauti. Pateikiam su šaukšteliu grietinės arba užtarkuojam kietojo sūrio. Skanumas neišpasakytas!

Autorius: aurulis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų