šiek tiek pieniško šokolado (tirpintas (papuošimui))
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
25 gramai sviesto ((kremui))
šiek tiek riešutų ((papuošimui))
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus tešlos ingredientus išmaišyti ir padėti ant garų vonelės, kad ištirptų cukrus. Kai cukrus ištirps, sudėti miltus. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų iškočioti (apie 1 stiklinę). Iš gautos tešlos iškočioti plonus papločius, subadyti šakute ir iškepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kremui sumaišyti manus su pienu, užvirinti, nuimti nuo ugnies ir padėti ant garų vonelės. Palaikyti 1 val. Sviestą išsukti su cukraus pudra. Tada abi mases po truputį sumaišyti ir įspausti 1 citrinos sultis. Papločius pertepti kremu, o torto viršų aplieti ištirpintu šokoladu ir papuošti riešutais. Skanaus.
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų ((kremui))
1 stiklinė cukraus pudros ((kremui))
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai pieno
2 stiklinės pieno ((kremui))
2 valgomieji šaukštai manų kruopų ((kremui))
šiek tiek pieniško šokolado (tirpintas (papuošimui))
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
25 gramai sviesto ((kremui))
šiek tiek riešutų ((papuošimui))
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus tešlos ingredientus išmaišyti ir padėti ant garų vonelės, kad ištirptų cukrus. Kai cukrus ištirps, sudėti miltus. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų iškočioti (apie 1 stiklinę). Iš gautos tešlos iškočioti plonus papločius, subadyti šakute ir iškepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kremui sumaišyti manus su pienu, užvirinti, nuimti nuo ugnies ir padėti ant garų vonelės. Palaikyti 1 val. Sviestą išsukti su cukraus pudra. Tada abi mases po truputį sumaišyti ir įspausti 1 citrinos sultis. Papločius pertepti kremu, o torto viršų aplieti ištirpintu šokoladu ir papuošti riešutais. Skanaus.