Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 5 gramai druskos
  • 1 kilogramas sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • šiek tiek sulčių (citrinos/spanguolių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš 700 g miltų, 0,5 kg sviesto, 1 kiaušinio, grietinės bei druskos užminkoma kapota tešla.
    Paruošta tešla atšaldoma šaldymo kameroje ir iškočiojame.
    Iškočiotos tešlos lakštai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 10-20 min. 180 laipsnių temperatūroje
    Kremui 0,5 kg sviesto ištirpinama puode, beriama 120 g miltų ir maišant pakaitinama, kol miltai ima gelsti.
    Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir intensyviai maišant supilamas į sviestą.
    Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšala.
    Tada po vieną mušami 2 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
    Po truputį pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
    Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi apie porą valandų paslėgti.
    Tada kremu aptepami nulyginti šonai ir viršus.
    Šonai apklijuojami nuo papločių likusiais trupiniais.
    Tortas papuošiamas pagal šeimininkės skonį.
    Skanaus.

Autorius: Lina

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 5 gramai druskos
  • 1 kilogramas sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • šiek tiek sulčių (citrinos/spanguolių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš 700 g miltų, 0,5 kg sviesto, 1 kiaušinio, grietinės bei druskos užminkoma kapota tešla.
    Paruošta tešla atšaldoma šaldymo kameroje ir iškočiojame.
    Iškočiotos tešlos lakštai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 10-20 min. 180 laipsnių temperatūroje
    Kremui 0,5 kg sviesto ištirpinama puode, beriama 120 g miltų ir maišant pakaitinama, kol miltai ima gelsti.
    Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir intensyviai maišant supilamas į sviestą.
    Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšala.
    Tada po vieną mušami 2 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
    Po truputį pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
    Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi apie porą valandų paslėgti.
    Tada kremu aptepami nulyginti šonai ir viršus.
    Šonai apklijuojami nuo papločių likusiais trupiniais.
    Tortas papuošiamas pagal šeimininkės skonį.
    Skanaus.

Autorius: Lina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų