Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- 1 stiklinė kavos (stipri, saldinta)
- 2 vienetai kiaušinių
- 400 gramų sausainių (biskvitiniai "damų pirštelių")
- 3 valgomieji šaukštai konjako (brendis arba "damų likeris")
- 250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Populiaraus itališko deserto receptukas. :))
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.
INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- 1 stiklinė kavos (stipri, saldinta)
- 2 vienetai kiaušinių
- 400 gramų sausainių (biskvitiniai "damų pirštelių")
- 3 valgomieji šaukštai konjako (brendis arba "damų likeris")
- 250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Populiaraus itališko deserto receptukas. :))
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą