INGREDIENTAI:
- 3 vienetai česnakų (skiltelės)
- 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
- 0.5 stiklinės kalendrų (smulkinta)
- 1 arbatinis šaukštelis kmynų
- 3 stiklinės pupelių (konservuotos)
- 3 vienetai svogūnų
- 1.5 kilogramo jautienos (išpjova)
- 0.5 stiklinės grietinėlės
- 100 mililitrų tekilos
- 1 ir 1/3 stiklinės aliejaus
- 100 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys)
- 18 vienetų tortilijos
- šiek tiek salsa padažo (šviežias)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustykite mėsą 1 cm pločio juostelėmis. Sudėkite į lėkštę. Sumaišykite laimo sultis, 0,3 stiklinės aliejaus, tekilą, kmynus, oreganą, pipirus ir smulkintą česnaką. Užpilkite šiuo marinatu mėsą, uždenkite ir palikite marinuotis parą šaldytuve, karts nuo karto mėsą pavartant.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepkite svogūnų puseles apie 6-8 minutes, kol paruduos. Svogūnus sudėkite į lėkštę.
Toj pačioj keptuvėje apkepinkite mėsą ant didelės ugnies, po 2 min. iš kiekvienos pusės, jei per sausa įpilant šiek tiek marinato. Keptą mėsą perdėkite į lėkštę kur sudėti svogūnai, neatšaldykite.
Tortilijas pašildykite įsukę į polietileninį maišelį, mikrobangėje krosnelėje apie 30 sek. Pašildykite pupeles.
Gražiai išdėliokite mėsą, svogūną ir tortilijas ant lėkščių. Sudėkite pupeles, įdėkite salsa padažo. Atskiruose indeliuose paduokite grietinėlę ir kalendrą.
Valgoma: Ant tortilijos dedama mėsos ir kitas garnyras, pavilgoma grietinėlėje, kalendroje ir valgoma rankomis.
REKLAMA