REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • šiek tiek sviesto (skardai patepti)
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    Grybai virti - 200 g;
    Čiobreliai - 1 valg. šaukštas;
    Svogūnai - 1 vnt.;
    Dešra arba šoninė - 200 g;
    Česnakas – 1 skilt.;
    Aliejus kepimui;
    Druska - pagal skonį;
    Juodieji malti pipirai - pagal skonį;
    Kiaušiniai - 3 vnt;
    Grietinė - 3 šaukštai;


    Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą. Taip pat šią tešlą galima pakeisti ir sluoksniuota tešla. Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartu su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Dešrą arba šoninę supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai apskrus, versti į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė. Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio, aš naudojau 20 cm skardelę, tad kepaiu du pyragus, jeigu jūsų didenė forma, tai nereikia tešlos dalinti). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.

Autorius: Raminta

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • šiek tiek sviesto (skardai patepti)
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    Grybai virti - 200 g;
    Čiobreliai - 1 valg. šaukštas;
    Svogūnai - 1 vnt.;
    Dešra arba šoninė - 200 g;
    Česnakas – 1 skilt.;
    Aliejus kepimui;
    Druska - pagal skonį;
    Juodieji malti pipirai - pagal skonį;
    Kiaušiniai - 3 vnt;
    Grietinė - 3 šaukštai;


    Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą. Taip pat šią tešlą galima pakeisti ir sluoksniuota tešla. Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartu su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Dešrą arba šoninę supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai apskrus, versti į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė. Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio, aš naudojau 20 cm skardelę, tad kepaiu du pyragus, jeigu jūsų didenė forma, tai nereikia tešlos dalinti). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.

Autorius: Raminta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų