Braškes nuplauti ir nusausinti, kelias gražias uogas atidėti papuošimui, o likusias sutrinti į tyrę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Jogurtą sumaišyti su grietine ir įmaišyti į braškių tyrę. Gautą masę sudėti į metalinį įndą, kuriame šaldysite ledus. Ledus pastatyti į šaldymo kamerą ir laikyti ten 30 min. Per tą laikotarpį reikia du kartus pamaišyti. Tuo tarpu, kol ledai šąla, išplakti grietinėlę. Išėmus braškių masę įmaišyti grietinėlę ir pastatyti šaldyti dar 2 val., kas 30 min. išimti ledų masę ir suplakti. Taip ledai bus minkšti. Jei norite kietesnių, suplakite tik vieną kartą po pirmo pusvalandžio. Kai sustings, ledus sudėti į vaflines taureles ir papuošti braškėmis. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
150 gramų jogurto
200 mililitrų grietinėlės
500 gramų braškių
150 gramų grietinės (riebi)
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Braškes nuplauti ir nusausinti, kelias gražias uogas atidėti papuošimui, o likusias sutrinti į tyrę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Jogurtą sumaišyti su grietine ir įmaišyti į braškių tyrę. Gautą masę sudėti į metalinį įndą, kuriame šaldysite ledus. Ledus pastatyti į šaldymo kamerą ir laikyti ten 30 min. Per tą laikotarpį reikia du kartus pamaišyti. Tuo tarpu, kol ledai šąla, išplakti grietinėlę. Išėmus braškių masę įmaišyti grietinėlę ir pastatyti šaldyti dar 2 val., kas 30 min. išimti ledų masę ir suplakti. Taip ledai bus minkšti. Jei norite kietesnių, suplakite tik vieną kartą po pirmo pusvalandžio. Kai sustings, ledus sudėti į vaflines taureles ir papuošti braškėmis. Skanaus.