• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu tu esi toks pat didelis sūrio pyrago mėgėjas kaip ir aš, tu privalai išbandyti šio sūrio pyrago receptą. Šis desertas yra lengvas ir ne per daug saldus, todėl tinka kiekvienam šeimos nariui.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Pagrindui:
  • 250 gramų sausainių
  • 100 gramų sviesto (lydyto)
  • 100 gramų žemės riešutų (kepintų)
  • Įdarui:
  • 500 gramų maskarponės sūrio
  • 1 stiklinė aviečių džemo
  • 150 gramų varškės
  • 45 gramai želatinos
  • šiek tiek vandens

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. PYRAGO PAGRINDAS. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite bendrame inde sausainius, riešutus ir lydytą sviestą. Paruoštą mišinį sudėkite į formą. Kol ruošime kitus sluoksnius, formą padėkite į šaldytuvą.
  2. VIDURINIS SLUOKSNIS. Naudodami elektrinį plakiklį, bendrame inde suplakite mascarpone sūrį, varškę. Kad būtų lengviau plakti, įpilkite šiek tiek vandens. Į suplaktą masę įdėkite iš anksto paruoštos želatinos, viską gerai sumaišykite. Paruoštą masę sudėkite į formą ir 5 minutėms padėkite į šaldytuvą.
  3. VIRŠUTINIS SLUOKSNIS. Šiltą aviečių džemą sumaišykite su iš anksto paruoštą želatina. Užpilkite ant viduriniojo sluoksnio. Paruoštą pyragą palikite šaldytuve ne mažiau 3 valandų.

Autorius: MyCulinaryCorner

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų