Stiklinėje vandens pavirinami prieskoniai ir supilamas actas. Juo (karštu) užpilama mėsa ir laikoma 24 val. Vėliau mėsa išimama, nusausinama, pavoliojama miltuose ir apkepinama įkaitintuose riebaluose. Kartu pakepinami kapoti svogūnai, ant mėsos užpilama truputį vandens, marinato ir uždengta maždaug 50 min. troškinama ant mažos ugnies. Vėliausiai supilamas pomidorų padažas bei grietinė, sumaišyta su likusiais miltais. Suminkštėjusi mėsa supjaustoma skersai skaidulų ir aplaistoma pertrintu bei pagardintu padažu, kuriame buvo troškinta. Tiekiama su keptomis bulvėmis arba virtais makaronais bei troškintais burokėliais. gero apetito!
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek muskato
2 vienetai svogūnų
100 gramų taukų (riebalų)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
4/5 stiklinės acto (3%)
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
1 stiklinė grietinės
800 gramų šernienos (kumpis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Stiklinėje vandens pavirinami prieskoniai ir supilamas actas. Juo (karštu) užpilama mėsa ir laikoma 24 val. Vėliau mėsa išimama, nusausinama, pavoliojama miltuose ir apkepinama įkaitintuose riebaluose. Kartu pakepinami kapoti svogūnai, ant mėsos užpilama truputį vandens, marinato ir uždengta maždaug 50 min. troškinama ant mažos ugnies. Vėliausiai supilamas pomidorų padažas bei grietinė, sumaišyta su likusiais miltais. Suminkštėjusi mėsa supjaustoma skersai skaidulų ir aplaistoma pertrintu bei pagardintu padažu, kuriame buvo troškinta. Tiekiama su keptomis bulvėmis arba virtais makaronais bei troškintais burokėliais. gero apetito!