Lydekai nuimti odą, pasūdyti. Sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūną ir pakepinti svieste. Lydekos mėsą ir menkių filė sumalti. Į gautą masę dėti kepintus svogūnus su morkom (atvėsusius), įmušti kiaušinius, įdėti piene išmirkytą batoną, preiskonius, druskos ir pipirų, pagal skonį. Žuvies faršą gerai išmaišyti ir sudėti į lydeką. Pilvą užsiūti. Dėti pilvu ant skaros ir kepti orkaitėje, uždengus folija apie 45 min. 180 laipsnių karštyje. tada nuimti foliją ir kepti kol apskrus. Skanaus.
Autorius: Ramunė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1.5 kilogramo lydekų
200 gramų menkių (filė)
2 vienetai batono (riekės)
0.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto (kepimui)
šiek tiek prieskonių (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekai nuimti odą, pasūdyti. Sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūną ir pakepinti svieste. Lydekos mėsą ir menkių filė sumalti. Į gautą masę dėti kepintus svogūnus su morkom (atvėsusius), įmušti kiaušinius, įdėti piene išmirkytą batoną, preiskonius, druskos ir pipirų, pagal skonį. Žuvies faršą gerai išmaišyti ir sudėti į lydeką. Pilvą užsiūti. Dėti pilvu ant skaros ir kepti orkaitėje, uždengus folija apie 45 min. 180 laipsnių karštyje. tada nuimti foliją ir kepti kol apskrus. Skanaus.