INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
- 3 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo (įdarui)
- 500 gramų vyšnių (konservuotos, įdarui)
- 700 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 6 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (įdarui)
- 400 mililitrų pieno (tešlai)
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
- 25 gramai sviesto (įdarui)
- 200 gramų sviesto (tešlai)
- 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos, tešlai)
- 10 gramų kepimo miltelių (tešlai)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą.
Tuomet suberiame cukrų ir druską. Išmaišome.
Supilame pieną.
Šį skystą mišinį supilame į tešlos maišymo aparatą.
Į skystą masę suberiame miltus, kepimo miltelius ir mieles. Maišome, kol tešla tampa vientisa.
Jei tešlos maišymo aparato neturite, maišykite su šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkykite rankomis.
Gerai išminkytą tešlą palaikyti šaldytuve 1 valandą.
Kol tešla šąla, pasigaminame trupinius įdarui: ištirpiname keptuvėje sviestą ir suberiame džiūvėsėlius ir cukrų. Kepiname, visą laiką maišant apie 2-3 minutes. Po to nukeliame nuo ugnies ir įmaišome vanilinį cukrų.
Vyšnias sumaišome su krakmolu ir džiūvėsėlių mišiniu.
Tešlą gerai iškočiojame iki 3 mm storio ir išspaudžiame iš jos 8-9 cm skersmens apskritimus.
Ant kiekvieno tešlos apskritimo dedame vyšnių įdaro ir sulenkiame. Kaip padariau tokios formos pyragėlius yra pridėta nuotrauka.
Kepame 220° C orkaitėje apie 25 minutes.
Iš tokio kiekio ingredientų gavosi 40 vienetų pyragėlių.
Skanaus!
Autorius: Vytautė
REKLAMA