Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 pakelis mielių (sausos)
  • 600 gramų kvietinių miltų
  • 1.5 stiklinės pieno (šiltas)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 100 gramų sviesto (tirpintas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pievagrybių (švieži arba šaldyti)
  • šiek tiek svogūnų
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 pakelis mielių (sausos)
  • 600 gramų kvietinių miltų
  • 1.5 stiklinės pieno (šiltas)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 100 gramų sviesto (tirpintas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pievagrybių (švieži arba šaldyti)
  • šiek tiek svogūnų
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinti sviestą, kiaušinį ištrinti su druska ir cukrumi. Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su mielėmis. Supilti plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą ir ,nuolatos maišant, supilti šiltą pieną (apie 30 laipsnių temp.). Tešlą minkyti tokią, kad neliptų prie rankų ir palikti kilti (tešla turi beveik padvigubėti). Iškilusią tešlą perminkyti ir formuoti pyragėlius.
  2. Įdarui skirtus grybus keptuvėje troškinti su svogūnu ir prieskoniais.
  3. Prieš kepant, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai gražiai pagels (apie 20 min).

    Skanaus!

Autorius: Raimonda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų