Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 75 gramai cukraus
  • 4 vienetai obuolių (įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 1/4 litro pieno (šilto)
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 30 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį.
    Atsidedame vieną trečdalį tešlos.
    Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą.
    Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje.
    Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį).
    Užlankstome į vidų įpjautus kraštus.
    Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą.
    Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas.
    Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
    Skanaus.

Autorius: Monika

INGREDIENTAI:

  • 75 gramai cukraus
  • 4 vienetai obuolių (įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 1/4 litro pieno (šilto)
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 30 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį.
    Atsidedame vieną trečdalį tešlos.
    Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą.
    Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje.
    Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį).
    Užlankstome į vidų įpjautus kraštus.
    Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą.
    Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas.
    Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
    Skanaus.

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų