INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
- 4 valgomieji šaukštai kakavos (tešlai)
- 1 sauja vyšnių
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
- 3 lašai acto (tešlai)
- 3.5 valgomojo šaukšto manų kruopų
- 0.5 stiklinės vandens (tešlai)
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos (tešlai)
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus (tešlai)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (tešlai)
- 400 mililitrų sulčių (ar kompotas, vyšnių)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais.
Į aliejų ir vandenį įmaišykite cukrų, kakavą, nugesintą sodą (su actu) ir miltų-kepimo miltelių mišinį.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite apie 35-45 minutes 180° C orkaitėje.
Kai iškeps ir atvės, perpjaukite per pusę.
Sultis, manų kruopas ir cukrų supilkite į plakimo indą. Viską gerai išplakite.
Į šį plakinį įmaišykite vyšnias (konservuotas) ir pertepkite pyrago lakštus. Skanaus
Autorius: Gabija
REKLAMA