• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė miltai (dalį miltų galima pakeisti maltais migdolais)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų vyšnių
  • 180 gramų cukraus
  • 160 gramų sviesto
  • 100 gramų migdolų drožlių
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono (nebūtina)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė miltai (dalį miltų galima pakeisti maltais migdolais)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų vyšnių
  • 180 gramų cukraus
  • 160 gramų sviesto
  • 100 gramų migdolų drožlių
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono (nebūtina)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukti elektriniu plaktuvu su cukrumi, vis įdedant po vieną, kambario temperatūros, kiaušinį. Plakti, kol sviestas bus purus ir gražus kaip kremas. Jei kiaušiniai bus šalti, tešla nesusiplaks į vientisą masę.
  2. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į sviesto masę berti miltus (ir maltus migdolus, jei naudojame), sumaišyti šaukštu. Tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs ir net nedribs, jei stipriai nepakratysite. Pagardinti cinamonu. Formą patepti sviestu, sudėti tešlą, išlyginti paviršių, suberti ir išlyginti uogas. Uogas šiek tiek įspausti į tešlą ir apibarstyti migdolų drožlėmis.
  3. Kepti apie 40 minučių, iki 180° C įkaitintojė orkaitėje. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų