Stambiai supjaustyti morkas, pastarnoką, porus, česnakus ir svogūną. Išvirti iš daržovių sultinį. Kai sultinys užvirs, sudėti gvazdikėlius ir kvapiuosius pipirus. Jautieną supjaustyti gabaliukais ir apvolioti miltuose. Apkepinti mėsą keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. Supilti į keptuvę konjaką ir uždegti. Kai konjakas baigs degti, supilti vyną. Keptuvės turinį supilti į puodą, sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti apie 2 val, kaskart įpilant sultinio su daržovėmis. Pasūdyti. Skanaus.
Autorius: Irena
INGREDIENTAI:
2 česnakų
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
2 vienetai morkų
0.5 vieneto pastarnokų
1 vienetas porų
1 vienetas salierų (šaknis)
1 vienetas svogūnų
80 gramų kiaulienos kumpio
500 gramų jautienos
šiek tiek kvietinių miltų
200 gramų raudonojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
5 vienetai kvapiųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Stambiai supjaustyti morkas, pastarnoką, porus, česnakus ir svogūną. Išvirti iš daržovių sultinį. Kai sultinys užvirs, sudėti gvazdikėlius ir kvapiuosius pipirus. Jautieną supjaustyti gabaliukais ir apvolioti miltuose. Apkepinti mėsą keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. Supilti į keptuvę konjaką ir uždegti. Kai konjakas baigs degti, supilti vyną. Keptuvės turinį supilti į puodą, sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti apie 2 val, kaskart įpilant sultinio su daržovėmis. Pasūdyti. Skanaus.