REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų vandens
  • 150 gramų sviesto
  • 200 gramų miltai
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų vandens
  • 150 gramų sviesto
  • 200 gramų miltai
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 15

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų, druską pilame į puodą ir užviriname.
  2. Sumažiname ugnį iki vidutinės, nenuimdami nuo viryklės puodo suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
  3. Nukeliame puodą nuo viryklės, paliekame apie 4 minutes atvėsti. Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir lėtai, bet gerai maišome.
  4. Dedame po valgomąjį šaukštą tešlos ant kepimo skardoje patiesto popieriaus.
  5. Labai gerai įkaitiname orkaitę iki 210° C, kepame eklerus apie 25 minutes, kol jie pradeda gražiai ruduoti ir susidaro plutelė. Tuomet sumažiname ugnį iki 180° C ir kepame dar apie 10 minučių. Išjungiame orkaitę ir neatidarę durelių paliekame eklerus atvėsti orkaitėje - apie 20-30 minučių.

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų