Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 1 vienetas paprikų (saldžioji)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas salierų (stiebais)
  • 2 vienetai slyvų
  • 500 gramų kiaulienos kumpio
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 1 stiklinė pomidorų padažo (pikantiškas)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek čili pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš vakaro mėsą supjaustyti gabaliukais, supilti nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberti smulkintus česnakus, išmaišyti ir nakčiai palikti šaldytuve.
    Kitą dieną, ar bent po kelių valandų gaminti - į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir mėsą apkepti.
    Kai skystis išgaruoja, suberti, nepadauginant, miltus (ar džiūvėsėlius) ir mėsą juose trumpai apkepti.
    Tuomet ruošti užpilą - į atskirą indą sutarkuoti nuluptas slyvas, supilti vieną stiklinę pomidorų padažo, sudėti smulkiai pjaustytą salierą bei saldžiąją papriką, smulkintas petražoles ir, jei mėgstama, šiek tiek aitriosios paprikos.
    Gautą masę išmaišyti, užpilti stikline verdančio vandens ir, vėl išmaišius, supilti į storapadį puodą ar troškintuvą.
    Suberti apkeptą mėsą ir troškinti apie 20 min., vis pamaišant.
    Patartina paragauti, koks skonis, ir, jei reikia, pridėti dar prieskonių.
    Valgyti su bulvėmis.
    Kadangi tai skrupulingumo reikalaujantis patiekalas, tai tiktų Kalėdoms.
    Skanaus.

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 1 vienetas paprikų (saldžioji)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas salierų (stiebais)
  • 2 vienetai slyvų
  • 500 gramų kiaulienos kumpio
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 1 stiklinė pomidorų padažo (pikantiškas)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek čili pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš vakaro mėsą supjaustyti gabaliukais, supilti nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberti smulkintus česnakus, išmaišyti ir nakčiai palikti šaldytuve.
    Kitą dieną, ar bent po kelių valandų gaminti - į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir mėsą apkepti.
    Kai skystis išgaruoja, suberti, nepadauginant, miltus (ar džiūvėsėlius) ir mėsą juose trumpai apkepti.
    Tuomet ruošti užpilą - į atskirą indą sutarkuoti nuluptas slyvas, supilti vieną stiklinę pomidorų padažo, sudėti smulkiai pjaustytą salierą bei saldžiąją papriką, smulkintas petražoles ir, jei mėgstama, šiek tiek aitriosios paprikos.
    Gautą masę išmaišyti, užpilti stikline verdančio vandens ir, vėl išmaišius, supilti į storapadį puodą ar troškintuvą.
    Suberti apkeptą mėsą ir troškinti apie 20 min., vis pamaišant.
    Patartina paragauti, koks skonis, ir, jei reikia, pridėti dar prieskonių.
    Valgyti su bulvėmis.
    Kadangi tai skrupulingumo reikalaujantis patiekalas, tai tiktų Kalėdoms.
    Skanaus.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų