Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai aguonų
  • 4 vienetai bulvių
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
  • 6 stiklinės pieno
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nedidelės bulvės išverdamos neluptos. Išvirusios nulupamos ir sumalamos mėsmale. Į jas suberiami miltai, sudedami tryniai ir aguonos. Viskas suminkoma.

    Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, sukrečiami į bulvių masę ir atsargiai suminkoma.

    Į verdantį pieną dedami iš bulvių tešlos padaryti smulkūs kukuliai. Verdama, kol kukuliai iškyla (apie 5 min.).

    Prieš baigiant virti į sriubą įberiama pagal skonį druskos ir cukraus.
    Vietoj aguonų galima dėti razinų. Prieš tai jos gerai nuplaunamos ir nusausinamos.

    Verdama taip pat kaip ir su aguonomis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų