• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 valgomojo šaukšto cukraus (rudasis)
  • šiek tiek krapų
  • 0.5 vieneto paprikų
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 320 mililitrų vandens
  • 300 gramų dešros (vytinta Biovela)
  • 300 gramų pieno
  • 0.5 valgomojo šaukšto druskos
  • šiek tiek prieskonių (picos)
  • 21 gramas mielių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 0.5 valgomojo šaukšto cukraus (rudasis)
  • šiek tiek krapų
  • 0.5 vieneto paprikų
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 320 mililitrų vandens
  • 300 gramų dešros (vytinta Biovela)
  • 300 gramų pieno
  • 0.5 valgomojo šaukšto druskos
  • šiek tiek prieskonių (picos)
  • 21 gramas mielių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.

    Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.

    Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai.

    Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.

    Ištepti pomidorų padažu, sudėti kitus įdaro ingredientus ir apibarstyti sūriu.
    Kepti apie 20-30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų