Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aviečių (ar kitos uogos)
  • 200 gramų cukraus pudros
  • šiek tiek kiaušinių (baltymai)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po šaukštą cukraus. Plakame gana ilgai, kol pasidarys standžios blizgančios putos. Skardą ištiesiame sviestiniu popieriumi, ant jo formuojame nedidelį kvadratą iš išplaktų baltymų. Skardą kišame į orkaitę ir 150 C temperatūroje pyragaitis kepa apie 70 min. Tada išjungiame orkaitę ir geras porą valandų paliekame džiūti. Tuo tarpu išplakame grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir, prieš patiekiant, pyragaitį apipilame plakta grietinėle ir pabarstome šviežiomis uogomis. Galima papuošti mėtos lapeliais. Skanaus!

Autorius: Martyna

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aviečių (ar kitos uogos)
  • 200 gramų cukraus pudros
  • šiek tiek kiaušinių (baltymai)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po šaukštą cukraus. Plakame gana ilgai, kol pasidarys standžios blizgančios putos. Skardą ištiesiame sviestiniu popieriumi, ant jo formuojame nedidelį kvadratą iš išplaktų baltymų. Skardą kišame į orkaitę ir 150 C temperatūroje pyragaitis kepa apie 70 min. Tada išjungiame orkaitę ir geras porą valandų paliekame džiūti. Tuo tarpu išplakame grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir, prieš patiekiant, pyragaitį apipilame plakta grietinėle ir pabarstome šviežiomis uogomis. Galima papuošti mėtos lapeliais. Skanaus!

Autorius: Martyna

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų