Obuolius supjaustyti storesnėmis skiltelėmis ir sumaišyti su cinamonu, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Mantingos tešlą atšildyti. Vieną tešlos paplotėlį supjaustyti išilgai į 4-5 juosteles. Imti vieną juostelę ir sukti aplink obuolio skiltelę spirale. Mes su vaikais tokius sausainiukus vadiname kirmėliukais. Nesijaudinkite, jei nelabai gražiai susivynioja, nes kepant tešla iškyla ir gražiai išsilygina. Prieš kepant ištepti susuktus sausainiukus išplaktu kiaušiniu. Galima pabarstyti miltiniu cukrumi arba mes atradome Dan Sugar perlinį cukrų - ne tik skanu, bet ir gražu :)
Autorius: Giedruska
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
3 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek vanilinio cukraus
500 gramų tešlos (Mantingos šaldyta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius supjaustyti storesnėmis skiltelėmis ir sumaišyti su cinamonu, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Mantingos tešlą atšildyti. Vieną tešlos paplotėlį supjaustyti išilgai į 4-5 juosteles. Imti vieną juostelę ir sukti aplink obuolio skiltelę spirale. Mes su vaikais tokius sausainiukus vadiname kirmėliukais. Nesijaudinkite, jei nelabai gražiai susivynioja, nes kepant tešla iškyla ir gražiai išsilygina. Prieš kepant ištepti susuktus sausainiukus išplaktu kiaušiniu. Galima pabarstyti miltiniu cukrumi arba mes atradome Dan Sugar perlinį cukrų - ne tik skanu, bet ir gražu :)