Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada padaliname į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame. Paruoštą padedame šaltai, kad sustingtų. Skanaus.
Autorius: Lina
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus
3 vienetai kiaušinių
5 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 litras grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (ar soda)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada padaliname į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame. Paruoštą padedame šaltai, kad sustingtų. Skanaus.