Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 valgomieji šaukštai aguonų
  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 650 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų kvietinių miltų (kočiojimui)
  • 200 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų. Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą. Palikti, kad pakiltų. Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti. Taip daryti 3 kartus. Iškočioti tešlą maždaug 1 cm storio , pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos, kepti 170 0C orkaitėje apie 15 minučių. Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 5 valgomieji šaukštai aguonų
  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 650 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų kvietinių miltų (kočiojimui)
  • 200 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų. Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą. Palikti, kad pakiltų. Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti. Taip daryti 3 kartus. Iškočioti tešlą maždaug 1 cm storio , pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos, kepti 170 0C orkaitėje apie 15 minučių. Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų