Sudėti į dubenį miltus, stiklinę pieno, porą kiaušinių, druskos ir užmaišyti tešlą. Jei reikia, galima dar įberti miltų. Gerai išminkytą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui ramiai “pailsėt”.
Tada ruošti įdarą. Į faršą įmušti kiaušinį, įtarkuoti pusė svogūno, pagardinti prieskoniais, išminkyti ir grįžti prie tešlos.
Tešlą pabarstyti krapais ir išminkyti.
Tada padalinę tešlą į keletą mažesnių gabalų iškočiojame iki ~1 mm storio.
Iš iškočiotos tešlos gabaliuko išspaudžiame apskritimus. Vieną apskritimo pusę suvilgę vandeniu (kad geriau sukibtų tešla) dedam per vidurį maždaug pusę arbatinio šaukštelio faršo ir perlenkę apskritimą perpus užspaudžiame kraštus.
Tada užspaustu kraštu žemyn apsukam jį aplink mažojo piršto galą ir užspaudžiam nykščiu. Kad kampai viens prie kito geriau kibtų, vieną iš kampų galima sudrėkint. Nuėmę koldūną nuo piršto statome jį į miltais pabarstytą lėkštę ir imamės kito apskritimo…
Į verdantį, pasūdytą vandenį dėti koldūnus ir virti apie 10 minučių.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
šiek tiek krapų (tešlai, smulkinti)
0.5 vieneto svogūnų (įdarui)
0.5 kilogramo kalakutų faršo (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
700 gramų kvietinių miltų (tešlai)
200 mililitrų pieno (tešlai)
šiek tiek druskos (įdarui)
šiek tiek druskos (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėti į dubenį miltus, stiklinę pieno, porą kiaušinių, druskos ir užmaišyti tešlą. Jei reikia, galima dar įberti miltų. Gerai išminkytą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui ramiai “pailsėt”.
Tada ruošti įdarą. Į faršą įmušti kiaušinį, įtarkuoti pusė svogūno, pagardinti prieskoniais, išminkyti ir grįžti prie tešlos.
Tešlą pabarstyti krapais ir išminkyti.
Tada padalinę tešlą į keletą mažesnių gabalų iškočiojame iki ~1 mm storio.
Iš iškočiotos tešlos gabaliuko išspaudžiame apskritimus. Vieną apskritimo pusę suvilgę vandeniu (kad geriau sukibtų tešla) dedam per vidurį maždaug pusę arbatinio šaukštelio faršo ir perlenkę apskritimą perpus užspaudžiame kraštus.
Tada užspaustu kraštu žemyn apsukam jį aplink mažojo piršto galą ir užspaudžiam nykščiu. Kad kampai viens prie kito geriau kibtų, vieną iš kampų galima sudrėkint. Nuėmę koldūną nuo piršto statome jį į miltais pabarstytą lėkštę ir imamės kito apskritimo…
Į verdantį, pasūdytą vandenį dėti koldūnus ir virti apie 10 minučių.