REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Smulkia trintuve susmulkinti moliūgo minkštimą.
- Atskirame inde suplakti kiaušinius su cukrumi. Nenustojant plakti, supilti aliejų, vanilės esenciją ir sudėti tarkuotą moliūgą.
- Į miltus įmaišyti druską, kepimo miltelius ir cinamoną, viską kartu išsijoti ir įplakti į kekso masę. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Kepimo formą ištepti sviestu, į ją supilti tešlą ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje +180°C temperatūroje 50 - 60 min. Patikrinti, ar iškepė, mediniu smeigtuku.
- Prie šio kekso puikiai dera apelsininis glajus. Ne dideliame puodelyje ištirpinti gabaliuką sviesto, supilti cukrų ir dalį apelsino sulčių. Į likusią dalį sulčių įmaišyti kupiną arbatinį šaukštelį krakmolo ir tik po to supilti į glajų. Kai viskas užvirs ir sutirštės, išjugti ugnį. Glajus paruoštas.
- Iškepusį keksą šiek tiek atvėsinti, apipilti apelsininiu glajumi ir palikti 2 val. pilnai atvėsti ir sustingti. Keksas išties labai lengvas, drėgnas, švelnaus skonio ir prie jo labai tinka stiklinė pieno :)
Skanaus!
REKLAMA