Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus (užpilui)
  • 1 stiklinė graikinių riešutų (grūsti)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 250 mililitrų moliūgų (tyrė, užpilui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 2 vienetai kiaušinių (užpilui)
  • 250 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 3 valgomieji šaukštai vandens (šaltas, tešlai)
  • 150 gramų grietinėlės (užpilui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (užpilui)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 30 gramų sviesto (tirpintas)
  • 10 gramų vanilinio cukraus (užpilui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš nurodytų tešlai produktų užminkome tešlą. Gerai išminkytą tešlą susukame į rutulį ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
    Gerai iškočiojame ir įtiesiame į apvalią kepimo formą (ir šonai, ir dugnas turi būti padengti tešla). Mano kepimo skarda buvo 24 cm skersmens.
    Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti 15 min.
    Sumaišyti užpilui skirtus produktus ir supilti ant tešlos. Temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti 30-40 minučių.
    Galiausiai suberti riešutus ir apipilti medaus, tirpinto sviesto (30 g), kiaušinio trynio ir citrinos sulčių padažu. Kepti dar 2-3 minutes.

    Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus (užpilui)
  • 1 stiklinė graikinių riešutų (grūsti)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 250 mililitrų moliūgų (tyrė, užpilui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 2 vienetai kiaušinių (užpilui)
  • 250 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 3 valgomieji šaukštai vandens (šaltas, tešlai)
  • 150 gramų grietinėlės (užpilui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (užpilui)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 30 gramų sviesto (tirpintas)
  • 10 gramų vanilinio cukraus (užpilui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš nurodytų tešlai produktų užminkome tešlą. Gerai išminkytą tešlą susukame į rutulį ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
    Gerai iškočiojame ir įtiesiame į apvalią kepimo formą (ir šonai, ir dugnas turi būti padengti tešla). Mano kepimo skarda buvo 24 cm skersmens.
    Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti 15 min.
    Sumaišyti užpilui skirtus produktus ir supilti ant tešlos. Temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti 30-40 minučių.
    Galiausiai suberti riešutus ir apipilti medaus, tirpinto sviesto (30 g), kiaušinio trynio ir citrinos sulčių padažu. Kepti dar 2-3 minutes.

    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų